Tegenwoordig is gezond eten op de juiste manier een hele klus.
Maar wat is gezonde voeding precies? En hoe onderhoud je een gezonde levensstijl? 
Gezonde voeding wordt omschreven als evenwichtige voeding die ons voorziet van de nodige energie en voedingsstoffen om optimaal te functioneren. Als je je lichaam dagelijks voorziet van genoeg 
water, vezels, vetten, suikers, eiwitten, vitaminen en mineralen , ben je goed en gezond bezig!

In mijn traject “gezonde voeding” krijg je een mini-opleiding hierover. 
Je gaat hierna als expert, met de juiste ondersteuning, zelf aan de slag om jouw eetpatroon op te krikken. 

 

Je hoeft niet te diëten om gezond te eten, je kan ook kiezen voor een nieuwe en gezonde levenswijze. Een gezonde levensstijl hanteren is een combinatie van heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Maar als je er met de juiste ingesteldheid aan begint, zal je snel het verschil zien en voelen. Eerst en vooral: eet gevarieerd, met mate en probeer geen voedingsmiddelen uit te sluiten. Probeer regelmatig te bewegen en stel haalbare en realistische doelen. Zo zal je langer en met succes je nieuwe levensstijl volhouden. En onze belangrijkste en leukste tip: zondig af en toe! Als je 80% van de tijd gezond eet, mag je jezelf met de overige 20% verwennen met je favoriete zoetigheid.

Waarom kies je voor dit traject?

Gezonde eetgewoonten creëren, voedingsetiketten ontcijferen, meer energie halen uit je lichaam door de juiste voeding, … 
Het lijkt allemaal makkelijker dan je denkt. En juist omdat het makkelijk lijkt,  beginnen mensen vaak op zichzelf aan deze uitdagingen. Toch is het in de praktijk veel moeilijker dan je denkt om deze uitdagingen alleen op een succesvolle manier te volbrengen.

Op het internet vind je namelijk ontzettend veel informatie over deze topics en lang niet alles dat je terugvindt is correcte informatie… Heel vervelend dus! Daarnaast is het ook extra moeilijk om iets helemaal alleen te doen. Wanneer je begeleid en opgeleid wordt door een voedingsdeskundige, gaat dat veel vlotter.  Om deze redenen heb ik dan ook “traject gezonde voeding” in het leven geroepen.  

 

Dit traject bevat: 

1 sessie waarin we alle onderstaande modules grondig zullen overlopen
& meting van je gewicht op de BIA-weegschaal Tanita
(duur 2u30 – mogelijkheid tot opsplitsen over 2 sessies)

+ alle info in beknopte versie op papier

+ eetschema 

+ enkele praktische tools zoals boodschappenlijstje, weekplanner, …

1. De voedingsdriehoek onder de loep

In deze eerste module starten we met een stukje theorie. We nemen we de voedingsdriehoek onder de loep. Waar mag en kan je veel van eten, welke voedingsmiddelen vermijd je best?

2. Gezonde voeding doorheen je dag

Hoe link je nu die voedingsdriehoek aan je eetpatroon doorheen je dag? Hoeveel en wat eet je wanneer? Hoe ziet een gezonde avondmaaltijd eruit? Waar kan je op letten als je met gezonde voeding wil vermageren? Hoe ziet een gezond weekmenu eruit op vlak van avondeten? Dat en nog veel meer kom je te weten in deze tweede module. 

3. Etiket lezen

Let’s be honest. Het is niet éénvoudig om op je eigen houdje verpakkingen te leren lezen. Hoe ontleed je een ingrediëntenlijst? Kijk je naar calorieën? Vetten? Koolhydraten? Of misschien wel vezels? Wel, in deze module leer je het allemaal.

4. Hoe hou je vol?

Ok, nu je weet wat je moet eten, waar je kan op letten tijdens je aankopen in de supermarkt, wat er op het weekmenu moet staan, … Nu moet je je nieuwe levensstijl nog volhouden! Hoe doe je dat? Wel, ik kan je al zeggen dat er enkele simpele trics zijn die een groot verschil kunnen maken. 

5. Tips and tricks

Een motiverende module om je nieuwe levensstijl net wat eenvoudiger te maken.
Wat doe je als je op restaurant gaat eten? Waar kies je voor? Wat met etentjes bij vrienden? Of op een gezellige BBQ? Daar vertel ik je graag veel meer over tijdens deze module!

Wat zal je bereiken met het traject gezonde voeding?

  • Je zal leren omgaan met emo-eten
  • Je zal bewustere keuzes maken op gebied van voeding
  • Je zal verpakkingen leren lezen
  • Je zal meer energie krijgen
  • Je gaat je gelukkiger en vrolijker voelen
  • Je bouwt gezonde gewoontes op die je zonder moeite kan volhouden. Gezond leven was nog nooit zo gemakkelijk! 

“Gezonde voeding” is een traject. 
We starten op met heel wat info. Daarna ga je zelf aan de slag en kom je na een week langs.

Je wordt gewogen, bespreken de voorbije week en maken we een plan op voor de komende week. 

Na verloop van tijd kom je 1 keer langs na 2 weken. 

Wanneer je echt goed op weg bent, zal je nog maar 1 keer per maand langskomen. 

De opstartconsultatie kost 120 euro. 
Alle consultaties nadien 30euro.